Jan 5, 2012 - Software gratuit    1 Comment

Software free (5) – CCleaner – pierderea urmelor de pe hard disk…

Dacă în urmă cu câteva zile vă prezentam un program pentru realizarea de backup pentru datele importante, astăzi vom discuta despre un utilitar ce face curăţenie în fişierele de pe hard disk. CCleaner are grijă să şteargă fişierele temporare care ocupă inutil spaţiu pe hard disk. Pentru a vă proteja intimitatea programul şterge datele de navigare din browser şi liste cu fişierele recente din principalele programe utilizate.

CCleaner este un program foarte uşor de utilizat. Practic, după instalare, orice utilizator, chiar şi începător, poate folosi programul pentru a elimina fişierele nedorite de pe hard disk. Alegerea fişierelor ce vor fi şterse se face prin bifarea opţiunilor corespunzătoare din partea stângă a ferestrei principale a programului.

CCleaner - Interfaţa grafică

CCleaner permite şi rezolvare diverselor probleme apărute în regiştrii Windows-ului. Prin accesarea tabului Registry puteţi face o scanare după eventualele chei invalide, iar prin apăsarea butonului Fix Selected Issues… programul poate încerca remedierea problemelor detectate.  Am folosit frecvent această opţiune şi nu am observat nici o reducere a stabilităţii sistemului de operare. Oricum vă recomand să faceţi un backup al regiştrilor atunci când CCleaner vă solicită acest lucru.

Recomand utilizarea programului CCleaner pentru eliminarea fişierelor nedorite (temporare, date de navigare, liste de fişiere recent accesate) de pe hard disk şi pentru optimizarea regiştrilor sistemului de operare Windows. Puteţi descărca gratuit software-ul prezentat de pe pagina http://www.piriform.com/ccleaner. Pe site-ul piriform.com veţi mai găsi şi alte programe interesante.

1 Comment

  • este util,dar eu personal folosesc glary utilities varianta free pe care il consider destul de bun

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*