Jan 13, 2012 - Software gratuit    No Comments

Software free (6) – DoPDF – creează PDF-uri din orice document sau pagină Web

De multe ori a trebuit să convertim un document Word sau Excel în format PDF pentru a-l trimite şefului sau unor colaboratori.  Uneori este nevoie să salvăm conţinutul unei pagini Web pentru studiu ulterior. O soluţie pentru aceste probleme o poate reprezenta Adobe Acrobat, programul destul de scump produs de Adobe pentru crearea şi editarea de PDF-uri.
Programul pe care îl voi prezenta în ele ce urmează este soluţia simplă şi rapidă pentru a crea un fişier PDF. Practic, doPDF este o imprimantă virtuală ce tipăreşte în fişiere PDF.

Utilizarea programului este deosebit de simplă. Fişierul care trebuie convertit la format PDF trebuie tipărit cu imprimanta virtuală doPDF. Pentru aceasta este necesară folosirea opţiunii Tipărire/Print din programul cu care lucraţi, şi alegerea imprimantei instalate de doPDF.

Există posibilitatea conversiei unui fişier existent şi utilizând executabilul doPDF, accesibil din meniul Start. Acesta utilitar va cere fişierul sursă pe care în va converti rapid în PDF.

Nu există foarte multe opţiuni pentru doPDF. Se poate seta dimensiunea paginii (A4, letter, custom), orientarea: landscape sau portrait şi rezoluţia fişierului PDF rezultat.

Din păcate doPDF permite doar crearea de fişiere PDF nu şi editarea fişierelor existente, dar facilităţile oferite de program sunt suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.

Puteţi descărca doPDF, gratuit, de pe site-ul  http://www.dopdf.com/ro/.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*