Jan 14, 2012 - Securitate IT    No Comments

[Virus] Mesaj phising – Drama in lumea manelelor. Florin Salam a fost impuscat in cap!

Doresc să vă atrag atenţia cu privire la distribuirea prin e-mail a unui mesaj ce conţine un link către un fişier potenţial dăunător (un virus) ce vă poate afecta calculatorul.

Mesajul este trimis aparent de pe adresa noreply@realitatea.net şi conţine un text ce îi poate face pe curioşi să deschidă un link infectat. Subiectul mesajului este:”Drama in lumea manelelor. Florin Salam a fost impuscat in cap!”.  Mesajul conţine şi sigla site-ului televiziunii Realitatea TV.

Link-ul din e-mail duce către hxxp://alscg.com/realitatea.gif.exe. Dacă accesaţi linkul browserul va descărca pe calculatorul dumneavoastră un fişier cu extensie dublă (gif.exe), care executat ar putea duce la infectarea PC-ului cu malware. În momentul redactării acestui post antivirusul Avira nu detecta fişierul ca fiind virusat.

Mesaj phising manele

Doresc să vă atrag atenţia asupra tentativelor tot mai dese de phising prin e-mail. Analizaţi de 10 ori link-urile din mesaje înainte de a face click pe ele! 

[UPDATE – 15.01.2012 – 12:05] Se pare că soluţia pentru devirusare este oferită de Malwarebytes Anti-Malware. Descărcaţi utilitarul de aici şi rulaţi o scanare  completă a sistemului.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*