Jan 16, 2012 - Securitate IT    No Comments

[Virus] Mesaj potenţial dăunator – Traian Basescu demisionează

Se pare că ingineria socială funcţionează din plin în România. Pe fondul protestelor din ultimele zile creatorii de viruşi transmit mesaje ce stârnesc cu uşurinţă curiozitatea destinatarilor. Astăzi, eu şi câţiva colegi, au primit prin e-mail un mesaj ce conţine un link care direcţionează utilizatorii  spre un fişier cu extensie dublă, un virus identificat de experţii BitDefender ca fiind Trojan.Agent.ATWK.

Mesajul pare a fi trimis de televiziunea de ştiri Antena 3, de pe adresa “contact@antena3.ro”. Textul mesajului exploatează situaţia actuală a protestelor din ţara noastră, dar şi curiozitatea şi neatenţia utilizatorilor.  Destinatarul mesajului este invitat să facă click pe un link unde poate vedea expresia feţei Elenei Udrea la aflarea veştii demisiei preşedintelui Traian Băsescu. Link-ul duce la adresa hxxp://pulsetread.com/udrea-nocomment.jpg.exe. După cum puteţi observa fişierul descărcat are dublă extensie, la fel ca în mesajul legat de manelistul Florin Salam, mesaj descris în postul anterior.

Fac din nou apel la atenţie sporită la mesajele primite pe e-mail! De multe ori acestea ascund viruşi sau alte tipuri de ameninţări informatice…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*