Feb 12, 2012 - Internet    33 Comments

Zonga – primele impresii si … bonus – concurs invitatii

Probabil ca aţi mai auzit pana acum despre Zonga, unul dintre cele mai interesante proiecte din online-ul românesc care se vor lansa în acest an. Zonga este un serviciu proaspăt lansat în private beta de către echipa Trilulilu condusă de “Crocodilu’ Şef” Sergiu Biriş. Dacă e vorba de Trilulilu e vorba de muzică, iar  Zonga este, după cum susţine echipa din spatele serviciului, cea mai mare colecţie de muzică oficială din România. Conţinutul postat este 100% legal, fiind pus la dispoziţie printr-un parteneriat cu casele de discuri locale şi internaţionale.

Ce oferă Zonga? Streaming legal on-demand, al unor melodii cu înaltă calitate a sunetului. Aşa cum spun producătorii poţi avea muzica preferată oricând şi oriunde cu tine, pe calculator sau pe telefonul mobil, iar prin modul offline o poţi asculta chiar şi atunci când nu ai internet.


Zonga nu e tocmai o idee originală. Pur şi simplu se vrea un Spotify din România. Serviciul oferă trei tipuri de conturi:

 • Zonga Start, gratuit, oferă 20 de ore de muzică/lună şi este presărat de reclame;
 • Zonga Plus, 3 euro/lună, nelimitat, fără reclame, cu facilitatea Smart Play (selecţie de melodii similare celor ascultate);
 • Zonga Premium, 5 euro/lună, nelimitat, fără reclame, Smart Play, mod offline (permite ascultarea playlist-urilor şi atunci când nu ai internet), acces de pe PC (aplicaţie Adobe AIR) şi  telefonul mobil (Android şi IPhone deocamdată).

zonga

Mulţi se vor întreba de ce să plătească 3 sau 5 euro pe lună pentru a asculta muzică, atunci când au posibilitatea să asculte (legal) pe Youtube sau să descarce de pe torenţi sau mai ştiu eu ce site-uri muzică piratată gratis.Vă ofer doar câteva avantaje:

 • calitatea muzicii de pe Zonga este asigurată;
 • preţul este infim şi ai acces fără bătaie de cap sau probleme cu legea (vezi ACTA),  la o colecţie imensă, gândeşte-te că abonamentul pentru o lună costă cât o pizza;
 • în comparaţie cu iTunes, unde o singură melodie este 1 Euro, Zonga este un serviciu potrivit pentru buzunarele românilor.

Zilele trecute am primit o invitaţie pentru Zonga. Am trecut rapid la un cont premium pentru a putea testa facilităţile oferite de acest serviciu. La prima vedere sunt încântat de ceea ce oferă. Muzica disponibilă satisface toate gusturile încă din stadiul beta, iar echipa promite ca până la lansarea oficială să încarce mult mai multe melodii. Calitatea sunetului este bună, iar streaming-ul se face foarte rapid, serviciul funcţionând foarte bine chiar şi atunci când eram conectat printr-un modem EVDO de la Romtelecom, iar viteza era destul de scăzută.

După teste mai amănunţite voi reveni pe blog cu detalii despre Zonga. Voi încerca să fiu obiectiv şi prezint atât punctele tari cât şi dezavantajele serviciului.

Aşa cum spuneam Zonga este în private beta şi nu poate fi accesat decât pe bază de invitaţie. Profit de această ocazie şi lansez primul concurs pe blogul meu. Ofer 2 invitaţii la Zonga, prin tragere la sorţi, celor care îşi manifestă interesul prin comentarii la acest articol. Invitaţiile asigură câte un cont Zonga Start pentru fiecare câştigător. Pentru tragerea la sorţi, care va avea loc pe 16.02.2012, voi beneficia de ajutorul prietenului random.org. Pentru a putea primi invitaţia, vă rog să folosiţi o adresă de e-mail validă.

P.S. Am primit invitaţia de la David Pripas, căruia îi mulţumesc pe această cale!

[UPDATE 15.02.2012] – Extragerea si anuntarea castigatorilor celor doua invitatii la Zonga se va face maine 16.02.2012, la ora 16:00.

33 Comments

 • Salut! M-ar interesa si pe mine o invitatie. Trecema pe lista pls.

 • Vreai si eu o invitatie daca se poate.

 • Eu nu vreau o invitatie…
  Dar vreau si eu sa intreb…au si cantareti de muzica lautareasca numiti si manelisti?!
  Ca poate sunt si iubitori de astfel de melodii pe acolo…
  :D:D:D

  • Din fericire pentru iubitorii genului, raspunsul este da.
   Desi eu nu apreciez manelele, echipa din spatele Zonga a considerat oportuna incarcarea unor astfel de “melodii”. Asta e, daca publicul cere…

   [PS] Sa inteleg ca nu vrei invitatie, sa te convingi singur de multitudinea de piese existente?

   • Neaaaa…pentru ca la cata muzica ascult eu e suficient youtube…
    Acolo mai am si imagini din cand in cand 😉

    • Nu prea putem compara Youtube cu Zonga, pentru ca sunt alte tipuri de servicii online. Zonga este o platforma de streaming on-demand, in care muzica provine direct de la casele de discuri, pe cand pe Youtube avem user content, adica muzica incarcata de utilizatori.
     Legat de Youtube ar mai putea fi o problema de legalitate: un utilizator poate incarca melodii pentru care nu are drepturi de autor, care mai tarziu vor fi sterse (mai ales daca intra in vigoare ACTA). In cazul Zonga singura problema ar putea fi supraincarcarea serverelor de streaming…

     • Dap…e mult mai legala situatia, asta pana cand va veni un cracker si va sparge formatul proprietar al melodiilor de la zonga… 😉

     • Legat de conturile premium cu posibilitatea de a asculta muzica offline, toate fisierele sunt descarcate intr-un format particular pe PC si nu pot fi redate decat utilizand aplicatia Zonga. Despre “spargerea” formatului respectiv vorbeste Bob. Intr-adevar cred ca este posibila aceasta actiune, dar problema de legalitate nu este a furnizorului de continut (el livreaza fisierele legal, in formatul specific), ci a utilizatorului care incalca acordul de licenta acceptat la crearea contului…

 • Inca din frageda copilarie am simtit ca destinul meu va sa fie acela de a obtine o invitatie pe Zonga.ro! Asa ca am lucrat, am cautat pe Google si am participat la concursuri. Acum, dupa secole de cautare, te rog, ofera-mi aceasta sansa de a-mi implini destinul. Nu-mi distruge visul! Nu sfasia copilul din mine! Ajuta-ma sa imi ating telul! Sunt batran acum si daca nu obtin o invitatie nu a sa raman cu sufletul impacat. Constiinta ma va pedepsi pentru tot restul vietii de apoi. Si pe tine la fel 🙂 Asa ca… ma teci pe lista, te rog?

  • Mi-am notat. Foarte interesant mesajul tau, doar ca nu pe mine ma va pedepsi constiinta ci pe prietenul meu random.org

  • :)):))
   Idealul meu in viata….ZONGA cu mustata

 • daca e de pomana, ma bag si eu :D. daca castig acum la Zonga, o sa pun bilet si la Loto, poate iau premiul ce mare :p

  P.S. lipsa de inspiratie a facut posibila aparitia acestui comentariu in forma de mai sus 😀

 • Buna
  As dori si eu invitatie pe zonga.Multumesc

 • vreau si eu invitatie

 • Count me in dude! Pare interesant, mai ales ca e parte din Trilulilu, care ofera servicii decente, streaming/calitate foarte buna.

 • sincer, destinul nu imi spune ca voi castiga o invitatie la Zonga, dar…..cum de altfel am mai participat si la alte concursuri si nu am castigat….este bine sa particip si la acest concurs;). Asa ca…bafta tuturor celor care vor invitatie la Zonga:D.

  PS. Nu uita sa ma treci si pe mine in carnetel;)

  • Te-am trecut în carneţel. Succes, trebuie sa ii folosesti toate sansele, nu se stie niciodata…

   • eee….intr-adevar. Niciodata nu se stie de unde sare iepurele. Nu uita sa filmezi tragerea la sorti;)

 • Hello!!!…doresc inscriere la concurs!

 • Ma inscriu si eu 🙂

 • Deci…….??? Care sunt fericitii castigatori ai celor doua invitatii….??

 • Multumesc mult pentru invitatii, tie si lui random.org!

  • Cu placere bindor1, felicitari! Acum ai putea face si tu 3 persoane fericite (poate chiar dintre cele înscrise la acest concurs)!

 • intr-adevar se merita,calitatea sunetului e foarte buna

  • Se aude excelent intr-adevar, iar numarul de melodii e impresionant. In plus noua oferta Zonga-Vodafone e irezistibila…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*